SSS

  1. Yunanistan'da ne tür bir mülk satın alarak yatırımcı vizesine başvurabilirim?

    Sözleşme değeri en az 250.000 € olan her türlü gayrimenkul Golden Visa başvurusu için uygundur. Daire, ev, villa, arsa gibi kişisel kullanıma uygun veya dükkan, ofis gibi ticari bir mülk olabilir. Bunun yanı sıra,  bahsedilen  seçeneklerin bir kombinasyonu da geçerli sayılır.  

  2. Mülkümü kiraya verebilir miyim?

    Evet. Satın alma işleminden hemen sonra mülkünüzü kiralama ve kira gelirlerinden yararlanma hakkına sahipsiniz. 

  3. Birden fazla mülk satın alarak Golden Visa'ya başvurabilir miyim?

    Evet. Bir veya daha fazla mülkiyete sahip olup, toplam değerlerin 250.000 Avro'ya eşit veya daha fazla olması şartıyla oturma iznine hak kazanırsınız.

  4. Birden fazla yatırımcı bir mülkü satın alarak Golden Visa'ya hak kazanabilir mi?

    Evet, her bir kişi en az 250.000 € yatırım yaptığı sürece ortak mülkiyet hakkı kabul edilir. Aile bireyi olmasına bakılmaksızın, bir veya daha fazla kişiyle mülk sahibi olabilirsiniz. Bu kişilerin tamamı, yukarıdaki şartlar altında bir Yunanistan oturma izni için başvurabilir. Eşler arasında ortak mülkiyet olması durumunda, çiftin  Altın Vize alması için 250.000 € 'luk bir mülk yeterlidir.

  5. Hangi aile üyeleri aynı Golden Visa yatırımından yararlanabilir?

    Yunanistan  Golden Visa programına göre, aynı yatırımdan yararlanabilecek aile üyeleri şunlardır:

    -Yatırımcının evli olduğu veya Yunanistan'da geçrli olan birlikte yaşama sözleşmesi imzaladığı eş,

    - Yatırımın yapıldığı tarihte 21 yaşından küçük çocuklar, 24 yaşına gelene kadar,

    - Ana yatırımcının ebeveynleri ve eşinin anne-babası bu haklardan yararlanabilirler.

  6. Bir mülk satın almadan önce Yunanistan'a yapacağım ilk ziyaret için yanımda hangi belgeleri götürmeliyim?

    Golden Visa başvurunuz için bazı evraklar düzenlenmelidir. Bir Yunan bankasında hesap açılmalı ve gereken tüm evraklar İngilizceye çevrilmelidir. Aşağıdaki belgeler beyan edilmelidir:

     

    • İkametgah belgesi.
    • Cep telefonu faturası.
    • Mesleğinizi belirten belge ve yıllık gelir beyanı.
    • Banka ekstresi gibi finansal göstergeler.

     

    Her bir yatırımcı için gereken belgeler değişebilir. Mesleğinize ve uyruğunuza göre hangi belgelerin düzenleneceğini öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

      

     

  7. Golden Visa ile Avrupa'da çalışabilir miyim?

    Hiçbir durumda Golden Visa herhangi bir istihdam türüne erişim sağlamamaktadır.  Ancak, hissedar, genel müdür  ve yönetim kurulu üyesi düzeyinde kişileri “istihdam edilen” olarak tanımamaktadır. 

  8. Yunanistan emlak piyasasında herhangi bir komisyon/ek ücret var mı, eğer öyleyse ne kadar?

    Yunanistan'da gayrimenkul işlemlerinin piyasa fiyatı, mülkün sözleşme değerine göre ortalama %2’dir. Ancak bu rakam, mülkün yeri, türü ve satıcı ile emlakçı arasındaki anlaşma gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

  9. 250.000 Avro’luk yatırımın toplam maliyeti yaklaşık ne kadardır?

    Gayrimenkul değerinden ayrı olarak bir gayrimenkul yatırımının toplam maliyeti, mülk kontratı değerinin yaklaşık %10'dur.

    Bu %10'luk bedel, mülk edinimi ve ikamet izni almak için Yunanistan'daki her gayrimenkul işlemine uygulanan %3.09 KDV hariç, tüm masrafları kapsar. Yani, resmi işlemler, noterlik, danışmanlık, emlakçı, tapu ve kadastro ücretlerinin hepsini içerir.

     

Sizinle yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz!

Aradığınız cevabı bulamadınız mı? İletişim formu ile bize mesaj atın. Aradığınız sorunun cevabı ile size geri dönüş yapalım.

Vasilis Amalia Caddesi, no:42.,
Sintagma Meydanı, 10558 Atina, Yunanistan
+30 211 800 0026